Over mij

Wie is Marc?

Na mijn master Internationale Betrekkingen, volgde een mooie tijd als expat en business consultant in Oost-Afrika. Een tijd waarin ik mijzelf opnieuw leerde kennen, boeken las over mindfulness, het Boeddhisme en van Eckhart Tolle en waarin ik begon met yoga en meditatie. In 2012 keerde ik terug naar Nederland en begon daar mijn loopbaan als Mindfulness trainer en life-coach, zowel in de zakelijke wereld als binnen de GGZ.

Jan Geurtz, Rupert Spira, Adyashanti, Francis Lucille, Katiza Satya en Tilicho zijn de leraren waarbij ik de meeste retraites, satsangs en jaarcursussen volgde en zij lieten dan ook de grootste sporen bij mij na. Zij leerden mij om mezelf te ontdekken en van niemand iets aan te nemen. Om niet blind te geloven, maar directe ervaring als belangrijkste ankerpunt te gebruiken. Maar ook om niet alleen te snappen wat bewustzijn is maar het ook te ervaren en te durven leven. Dit staat dan ook centraal in mijn aanpak. Ik ben een levenslange leerling van mindfulness, zelfcompassie, onvoorwaardelijke zelfacceptatie, non-dualiteit en zelfonderzoek (self-inquiry) en dit alles heeft mijn kijk op het leven enorm verrijkt.

Overige Aanbod Beyond Mindfulness

Mindfulness is een bewuste, vrije en ‘wakkere’ manier van zijn. Deze cursus vindt plaats in Alkmaar en leert je gedachten, gevoelens en gedrag te observeren in plaats van op de automatische piloot te reageren.

De coaching kent een praktische, diepgaande en niet-oordelende benadering; het helpt je om goed met lastige emoties om te gaan, je leert meer los laten, dicht bij jezelf te blijven en geluk in jezelf te vinden.

In de mindfulness retraite ben je even weg uit je dagelijkse leven, midden in de Terschellingse natuur. Je leert met compassie met jezelf en pijnlijke situaties omgaan, je stopt met ze te bevechten.

Stress, burn-out, angst en verlies van plezier en creativiteit nemen toe op de werkvloer en duizenden onderzoeken laten zien dat mindfulness hier een krachtig antwoord op is.

Je maakt op een interactieve manier kennis met Mindfulness. Je leert over het brein en zijn evolutie, hoe stress, piekeren en angsten ons (werkende) leven beïnvloeden en het krachtige antwoord van mindfulness hierop.

Voor degene die liever leest over mindfulness, compassie, meditatie en spiritualiteit, kan op deze pagina’s vele blogs vinden over uiteenlopende onderwerpen.